Sydänturva tukee Kids Save Lives -hanketta

Elvytyksen opettaminen kouluissa on merkittävä tekijä maailmanlaajuisen terveyden parantamiseksi.

Äkillinen sydänpysähdys on kolmanneksi yleisin kuolinsyy teollisuusmaissa. Euroopassa ja Yhdysvalloissa sydänpysähdykseen kuolee vuosittain yhteensä noin 700 000 ihmistä.

Meillä Suomessa noin 3 000 ihmistä saa sydänpysähdyksen vuosittain sairaaloiden ulkopuolella. Näissä tilanteissa maallikkoauttajien rooli on erittäin tärkeä, koska sydänpysähdyksen saanutta ihmistä täytyy auttaa nopeasti. Varhaisella tilanteen tunnistamisella ja nopealla avun hälyttämisellä sekä aloitetulla peruselvytyksellä voidaan pelastaa ihmishenkiä. 

Elvytyksen opettaminen kouluissa on siis merkittävä tekijä maailmanlaajuisen terveyden parantamiseksi.

Mikä on Kids Save Lives

Kids Save Lives on Euroopan Elvytysneuvoston ja Suomen Elvytysneuvoston hanke. Suomessa Elvytysneuvosto on elvytyksen asiantuntijoista koostuva yhdistys, jonka tarkoitus on kehittää sydänpysähdyspotilaan elvytystä ja tehdä sitä tunnetuksi.

Kids Save Lives -hankkeen ideana on antaa opettajille koulutus ja valmiit materiaalit, joiden avulla opettaa peruselvytystä ja hätätilanteessa toimimista omille oppilailleen. Tavoite on, että kaikki koululaiset (luokat 1–9) saisivat vuodessa 2 tuntia elvytysopetusta.

”Elvytystaito on kansalaistaito, jonka avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä ikään katsomatta”

Milla Jousi, Kids Save Lives hankevastaava

Kids Save lives hankevastaa Suomessa, Milla Jousi, kertoo että koulussa uusien asioiden opettelu on luontevaa ja tästä syystä koulutus sopii hyvin kouluikäisille. Koulutuksen myötä lapsille annetaan valmiudet ja uskallus toimia hätätilanteessa. Lapset vievät oppejaan myös kotiin, jolloin tieto saavuttaa laajemman yleisön.

Milla Jousi, Kids Save Lives hankevastaava

Sydänturva tukee Kids Save Lives – hanketta sillä minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Miten hienoa olisikaan, jos kaikki suomalaiset osasivat sydänpysähdyksen peruselvytyksen!

Yksi tärkeä askel sydänpysähdyksen ensiapuun on uskallus auttaa ja jotta uskaltaa auttaa pitää olla valmius toimia. Juuri tästä on elvytyskoulutuksessa kyse.

Elvytyspalautteellinen sydäniskuri elvytysharjoituksiin

Sydänturva tarjoaa kattavan valikoiman defibrillaattoreita sekä tarvittavat välineet elvytyksen harjoitteluun. Valikoimassa on harjoitusdefibrillaattoreita jotka toiminnoiltaan muistuttavat oikeaa defibrillaattoria.

ZOLL AED 3 trainer -harjoitusdefibrillaattorissa on sisäänrakennettu reaaliaikainen REAL CPR Help- elvytyspalaute toiminto. Elvytyspalaute kertoo äänen ja kuvan kautta, miten elvytys sujuu ja opastaa laadukkaan elvytyksen tekemiseen.

Harjoitusdefibrillaattorin pariksi sopii Laerdal elvytysnukke, jolloin kokonaisuus tukee kokonaisvaltaista elvytysharjoittelua; paineluelvytys, defibrillointielektrodien kiinnittämistä ja iskun antamista.

Yhteistyö Helsinki Cupissa 2023

Sydänturvan ja Kids Save Lives yhteisponnistus nuorten jalkapalloturnauksessa, Helsinki Cup 2023, toi elvytysharjoittelun lasten luokse tapahtumassa. Sydäntuvan pisteellä Käpylän tapahtumatorilla kerrottiin defibrillaattorien tärkeydestä urheilu kontekstissa sekä Kids Save Lives -hankkeesta.

Helsinki Cup

Oli hienoa tavata lapsia perheineen ja todeta että moni lapsi ja nuori tiesi ennestään mikä elvytys on ja mitä defibrillaattorilla kuluu tehdä. Ilolla seurasimme myös miten innokkaita lapset olivat uuden taidon oppimisesta, kun he kokeilivat elvytystä harjoitusdefibrillaattorilla.

Talvikampanjasta hyötyä elvytysopetukselle 

Sydänturvan talvikampanjassa 8.12.2023 – 31.1.2024 defibrillaattorin ostaja sai paitsi hyvän alennuksen myös hyvän mielen, sillä tuimme Kids Save Lives -hanketta 100 eurolla jokaista myytyä defibrillaattoria kohden. Kampanjassa myytiin 24 kpl defibrillaattoreita, onnistunut kampanja keräsi siis Kids Save Lives -hankkeelle yhteensä 2 400 euroa! Tällä summalla hanke sai hankittua elvytysopetukseen tärkeitä apuvälinetä – harjoitusdefibrillaattoreita ja tarvikkeita. Kiitos yhteistyöstä sekä defibrillaattoreiden ostajille että Kids Save Lives -hankkeelle!

Paranna ympäristösi sydänturva defibrillaattorilla 

Osta defibrillaattoripaketti

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.