Sydänturva Helsinki Cup -turnauksessa

Sydäniskurit kenttäalueilla

Helsinki Cup – turnaus on pelattu jo vuodesta 1976 ja turnauksen taustalla on alusta lähtien ollut ajatus edistää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä yhteisöllisyyttä. Sydänturva oli ensimmäistä kertaa kumppanina mukana Helsinki Cup tapahtumassa kesällä 2021.

Sydänturvalle liikunta ja urheilu, ja erityisesti lasten liikunta, ovat lähellä sydäntä, tämän vuoksi oli luonnollista että lähdimme mukaan turvaamaan sekä pelaajien että katsomon puolella olevia kannustusjoukkoja Helsinki Cup:ssa. 

Sydäniskuri joka kentällä

Miten parannamme ja varmistamme sydänturvaa turnauksen aikana? Huolehdimme joka kenttäalueelle sydäniskurin, eli defibrillaattorin, saataville koko turnauksen ajaksi. Sydäniskurit on sijoitettu keskeisillä paikoilla sijaitseviin kioskeihin ja defibribrillaattori opastekyltit kioskien seiniin

Opasteet ovat tärkeä osa sydänpysähdystilanteen auttamisketjua, sillä opasteiden avulla löydetään nopeasti sydäniskurin luokse hätätilanteessa. Kun ihminen saa sydänpysähdyksen on jokainen minuutti elintärkeä. Selviytymismahdollisuus laskee noin 10 % joka minuutti ennen oikeanlaisen ensiavun aloitusta. Siksi nopea reagointi, peruselvytys ja sydäniskurin saatavuus on ratkaisevan tärkeää.

Love The Ball Center

Love the Ball Center Käpylän urheilupuistossa on Helsinki Cupin suurin tapahtuma-alue. Pelien lisäksi tapahtuma-alueella voi kahvitella, huilia pelien välissä ja tutustua Helsinki Cup:in yhteistyökumppaneiden pisteisiin. Vuonna 2022 Sydänturva tapasi turnausväkeä Käpylän tapahtuma alueella, jossa meillä oli osaton lisäksi ZOLL maskotti viihdyttämässä.

Osastolla oli mahdollisuus tutustua defibrillaattoriin ja turvallisesti kokeilla sen käyttöä ja elvytystä elvytysnukella. Elvytystaito, mukaan lukien defibrillaattorin käyttö, on kansalaistaito, jonka lapset ja nuoret oppivat harjoittelemalla. Tärkeätä on antaa lapsille ja nuorille valmius toimia sydänpysähdystilanteessa, vaikka pienempi lapsi ei välttämättä pysty itse elvyttämään osaa hän esim. hälyttää apua ja opastaa muita paikalla olijoita. 

Sydänturvan Teemu Piispanen kävi Love The Ball Centerissä juttelemassa sydäniskureista juontaja Inka Korhosen kanssa. Love The Ball Center pidettiin vuonna 2021 Olympiastadionilla. Katso koko haastattelu tästä: 

Kesän 2023 turnausviikolla voi taas tavata Sydänturvan Käpylässä ja tutustua sydäniskuriin, harjoitella sen käyttöä ja elvytystä elvytysnukella sekä kuulla Kids Save Lives -hankkeesta.

Kesän kohokohta

Siinä missä Helsinki Cup -turnaus on monen pienen (ja isommankin) jalkapalloilijan kesän kohokohta voimme rehellisesti sanoa, että kyllä se on myös yksi Sydänturvan kohokohdista kesällä. Kenttä-alueiden vipinä ja pelit, iloiset pelaajat, upea Olympiastadion finaaleineen sekä keskikesä ja aurinko, joka tunnetusti paistaa aina Helsinki Cup:ssa, on upea kokemus.

On ilo ja kunnia turvata sydämiä Helsinki Cup -turnauksessa!

Tutustu

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.