Sydänasiaa

Sydänturvan artikkelit sopii kaikille, jotka haluavat päivittää tietojaan ensiavusta ja siitä, mitä tulisi tehdä kohdatessaan sydämenpysähdyksen saaneen henkilön. Julkaisemme ajantasaisia ohjeita, tuotetietoja, käyttäjien kokemuksia ja lääketieteellisiä tietoja sydämenpysähdyksestä.

Defibrillaattorilla parannat taloyhtiösi sydänturvallisuutta

Taloyhtiö voi parantaa asukkaiden sydänturvaa helposti defibrillaattorilla. Defibrillaattori on hätätilanteen sattuessa asukkaiden käytettävissä ja voi pelastaa ihmishengen.

Suomessa elvytystaito on Pohjoismaiden heikoimpia

Elvytystaito on kansalaistaito, jonka osaamisessa suomalaisilla on paljon parantamisen varaa. Tällä hetkellä olemme Pohjoismaiden heikoimpia.

Sydänturva tukee Kids Save Lives -hanketta

Miten hienoa olisikaan, jos kaikki suomalaiset osasivat sydänpysähdyksen peruselvytyksen! Siksi Sydänturva tukee Kids Save Lives -hanketta.

Sydänturva Helsinki Cup -turnauksessa

Sydänturva on mukana parantamassa sydänturvaa Helsinki Cup -turnauksessa, tapahtumassa jossa on suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa! Lue artikkelistä mistä on kyse.

Sydänturva tukee Team Rynkebytä

Tänä kesänä 2 026 Team Rynkeby pyöräilijää istahtavat satulaan ja polkevat kohti Pariisia kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Etäohjauksella aktivoitava defibrillaattorikaappi

Uuden teknologian ansiota Tampereen keskustan toreilla sijaitsevat defibrillaattorikaapit voidaan aktivoida etänä.

Luontohotelli Haltia Lake Lodge sijoitti defibrillaattorin ulos

Haltia Lake Lodgen defibrillaattori on sijoitettu ulos kaikkien luontopuiston käviöiden kätettväksi, vuorokauden ympäri ja vuoden jokaisena päivänä.

Osuuskauppa Hämeenmaa varusti kaikki kiinteistönsä sydäniskurein

Osuuskauppa Hämeenmaa teki kerralla ison satsauksen sydänturvan parantamiseksi.

Sydänturvattu asuntomessualue

Tulevaisuudessa Naantalin Lounatuulen asuinalueella on kaksi sydäniskuria parantamassa alueen Sydänturvaa.

Taloyhtiö Espoon Omenatorni hankki sydäniskurin

Espoolainen taloyhtiö päätti hankkia sydäniskurin taloyhtiöönsä parantamaan sydänturvaa.

Eloonjäämisketju – sydänpysähdyksestä nopeaan elvytykseen

Tunnetko eloonjäämisketjun 4 vaihetta? Ne kuvaavat sarjan toimenpiteitä joilla kaikilla on suuri vaikutus ihmisen mahdollisuuteen selviytyä sydänpysähdyksessä.

5 seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon defibrillaattorikaapin valinnassa

Mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi defibrillaattorillesi säilytyskaapin? Teimme oppaan, jossa on viisi tärkeätä kohtaa, jotka kannattaa lukea ennen defibrillaattorikaapin ostoa.

Opas defibrillaattorin hankintaan

Mitä defibrillaattori maksaa - ja mitä sinun tulee ottaa huomioon defibrillaattoria ostaessa? Artikkelissa on vastaukset kysymyksiin ja paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Käypä hoito-suositusten keskeiset sanomat elvytyksestä ja defibrillaattorista

Käypä hoito-suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Elvytyksestä kertovat suositukset on hyvä ottaa huomioon defibrillaattoria hankkiessa. 

Näin hätäkeskus 112 auttaa soittajaa

Hätätilanteessa soitetaan hätänumeroon 112. Katso missä tilanteissa hätänumeroon voi soittaa ja minkälaista apua hätäkeskuspäivystäjä sinulle tarjoaa.

Toimi näin sydämenpysähdyksen sattuessa

Sydänpysähdyksen sattuessa on tärkeää toimia heti ja aloittaa välittömästi painelu-puhalluselvytys. Toimintaohjeesta löydät hyödyllistä tietoa.

Sinä voit vaikuttaa

Pahinta mitä sivullisena voit sydänpysähdystilanteessa tehdä, on olla tekemättä mitään. Sydänpysähdyksen sattuessa jokainen minuutti on elintärkeä. Uskalla auttaa.

Opi painelu-puhalluselvyttämään (PPE)

Painelu-puhalluselvytys koostuu kahdesta asiasta: Painalluksista ja puhalluksista. Artikkelissa kerromme tarkemmin, miten tämä tehdään.

Miten defibrillaattori toimii

Miten defibrillaattori toimii ja voiko kuka tahansa käyttää sitä? Artikkelissa kerromme, mitä defibrillaattori tekee ja miksi on tärkeää tietää, miten se toimii.

Tunnista aivohalvauksen oireet

Aivohalvaus on alkava aivovaurio, joka johtuu verenvuodosta tai veritulpasta aivoissa. Tunnista aivohalvauksen oireet, kysymällä 3 asiaa potilaalta.

Rekisteröi defibrillaattorisi

Kun rekisteröit defibrillaattorisi, sen sijainti näkyy kaikille ja auttaa käyttäjiä sydänpysähdystilanteessa löytämään lähimmän defibrillaattorin luo.

Agonaalinen hengitys – tunnista sydänpysähdyksen oire

Mitä on agonaalinen hengitys, ja miksi tämä oire on tärkeä osata tunnistaa sydämenpysähdyksen yhteydessä?

Sydäniskuri yrityksille

Sydäniskurin hankkiminen yritykseen viestittää sydänturvan välittämisestä.

Opas defibrillaattorin sijoittamiseen

Monet yritykset, organisaatiot, koulut sekä myös yksityiset henkilöt haluavat, että lähiympäristössä on saatavilla defibrillaattori. Olet hankkinut defibrillaattorin, mutta minne se sijoitetaan?

Käytä sydäniskurin hankintaan leasingrahoitusta

Paranna sydänturvaa hankkimalla sydäniskuri edullisella leasingsopimuksella. Lue tästä lisää miten voimme auttaa sydäniskurin hankinnassa.

ZOLL AED 3 -defibrillaattorin ohjevideot

Olemme tehneet sarjan ohjevideoita, jotka osoittavat kuinka helppoa ZOLL AED 3 -defibrillaattorin käyttö on.

ZOLL AED Plus defibrillaattorin ohjevideot

Tästä löydät ohjevideoita muun muassa defibrillaattorin käyttökuntoon saattamisesta, elektrodien kiinnittämisestä ja elvytyksestä.

Viisi kiinnostavaa sydänfaktaa, joita et tiennyt

Sydän on yksi kehon tärkeimmistä elimistä. Mutta miten hyvin oikeastaan tunnet sydämesi ja miten paljon tiedät siitä? Olemme keränneet viisi hauskaa faktaa, joita et takuulla tiennyt.

Sydäniskurin hinta

Sydäniskureiden hinta Suomen markkinoilla vaihtelee jonkin verran. Mistä tämä johtuu ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee sydäniskurin hankkimista.

Opas – Elektrodien vaihtaminen AED Plus -defibrillaattoriin

Defibrillaattori kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Defibrillaattorin tilailmaisimessa oleva vihreä merkki kertoo, että defibrillaattori on valmis käytettäväksi.

Opas – Paristojen vaihtaminen AED Plus -defibrillaattoriin

Defibrillaattori kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Defibrillaattorin vihreä tilailmaisin kertoo, että defibrillaattori on valmis käytettäväksi.

Tositarina: Sydänpysähdys 27-vuotiaalla urheilijalla

27-vuotiaan Morten Berthelsenin tositarina siitä, miten hän sai äkillisen sydämenpysähdyksen. Ohikulkijoiden antaman nopean ja tehokkaan ensiavun ansiosta Morten pystyy kertomaan tarinansa.

ZOLL-defibrillaattori – kuka sen on keksinyt?

Tohtori Paul Zoll, joka on keksinyt sekä defibrillaattorin että sydämentahdistimen, on auttanut miljoonia sydämiä ympäri maailmaa.

Sydänpysähdys voi sattua kenelle tahansa

Sydänpysähdyksen voi saada mihin tahansa ikäryhmään kuuluva henkilö, mutta riski kasvaa iän myötä. Suunnilleen puolelle potilaista sydämenpysähdys tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta.

ZOLL AED 3 -defibrillaattoria voi käyttää sekä lapsille että aikuisille

ZOLL AED 3 -defibrillaattorissa on sisäänrakennettuna elvytyspalaute-teknologia. Elvytyspalautteen avulla laite antaa palautetta, joka auttaa sinua antamaan tehokasta painelu-puhalluselvytystä.

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.