Tutustu verkkokauppaan

Hyödyllistä tietoa defibrillaattorikaapeista

Defibrillaattorikaapeista

Hyödyllistä tietoa defibrillaattorikaapeista

Suositellaan että kaikki defibrillaattorit tulisi sijoittaa ulos ja julkisiin tiloihin, missä ne voisivat olla käytettävissä ympäri vuorokauden, että defibrillaattori sijaitsee paikassa, jonne on pääsy vuorokauden ympäri, jotta se on aina hätätapauksen sattuessa saatavilla.

Kun ihminen saa sydänpysähdyksen, jokainen minuutti on tärkeä. Eloonjääntimahdollisuus laskee noin 10 % joka minuutti ennen hoidon aloitusta. Siksi nopea reagointi on ratkaisevan tärkeää.

Jotta voidaan varmistaa defibrillaattorin toimivuus kaikissa tilanteissa, on tärkeää, että sitä säilytetään optimaalisissa olosuhteissa ja että se sijaitsee paikassa, jossa se hyödyttää mahdollisimman monia.

Suositellaan että kaikki defibrillaattorit tulisi sijoittaa ulos ja julkisiin tiloihin, missä ne voisivat olla käytettävissä ympäri vuorokauden. Lisäksi suositellaan, ettei defibrillaattoria lukittaisi ulkokaappiin, koska tämä vähentää defibrillaattorin saatavuutta.

Mikä on defibrillaattorikaappi?

Defibrillaattorikaapin tehtävä on suojata defibrillaattori

Jotta voidaan varmistaa defibrillaattorin toimivuus kaikissa tilanteissa, on tärkeää, että sitä säilytetään optimaalisissa olosuhteissa ja siellä, missä se hyödyttää mahdollisimman monia. Defibrillaattorikaapin tarkoituksena on suojata defibrillaattoria.

Eri kaapeissa on eri ominaisuuksia, joita on tarkasteltava defibrillaattorin sijoituspaikan mukaan. Jos defibrillaattori sijoitetaan sisätiloihin, käytetään sisätiloihin tarkoitettua kaappia tai seinäkiinnikettä. Jos defibrillaattorikaappia säilytetään ulkona, täytyy hankkia ulkokäyttöön tarkoitettu lämmitettävä defibrillaattorikaappi.

Markkinoilla on useita eri malleja eri valmistajilta. Niille kaikille on yhteistä se, että ne on suunniteltu defibrillaattorin ehdoilla, mutta ominaisuudet vaihtelevat eri tuotteiden välillä.

Defibrillaattorikaapin tehtävä on suojata defibrillaattori
Yli 10 vuoden kokemus defibrillaattoreiden myynnistä

Yli 10 vuoden kokemus
defibrillaattoreiden myynnistä

Yli 7 000 asennettua ZOLL AED defibrillaattoria Suomessa

Yli 7 000 asennettua ZOLL
AED defibrillaattoria Suomessa

Ammattilaisten valitsema laitemerkki

Ammattilaisten valitsema
laitemerkki 

ZOLL - Suomen johtava defibrillaattorimerkki

ZOLL – Suomen johtava
defibrillaattorimerkki

Miksi defibrillaattorikaappi pitäisi hankkia?
Miksi defibrillaattorikaappi pitäisi hankkia?

Varmista että, defibrillaattori on saatavilla ympäri vuorokauden

Sydämenpysähdyksen sattuessa jokainen minuutti on kallisarvoinen, Siksi defibrillaattorin pitäisi olla helppopääsyisessä paikassa, jonne on helppo löytää.

Noin puolet kaikista defibrillaattoreista jäävät lukkojen taakse sisätiloihin sulkemisajan jälkeen. Puolet sydämenpysähdyksistä tapahtuu kuitenkin vapaa-ajalla. Tämän takia suositellaan, että defibrillaattori sijoitetaan paikkaan jonne on pääsy vuorokauden ympäri ja laite on tällöin aina saatavilla hätätapauksen sattuessa.

Jotta defibrillaattori olisi saatavilla vuorokauden ympäri, se tarkoittaa useimmissa tapauksissa sitä, että se sijaitsee ulkona. Mutta kuten useimmat koneet, myös defibrillaattori on altis sääolosuhteiden vaikutukselle. Siksi on harkittava, tarvitaanko lämmitystä, ilmanvaihtoa, valvontaa, hälytys- ja signaalitoimintoja ja lukitusta – näiden tarve riippuu kaapin sijoituspaikasta.

Emme suosittele kaappia, jossa on numerokoodilukko, koska se vaikeuttaa pääsyä defibrillaattorin luo.

Mihin defibrillaattori kannattaa sijoittaa?

Defibrillaattorikaapin sijainti on tärkeä

Ulkona defibrillaattori hyödyttää mahdollisimman monia, koska se on kaikkien ohikulkijoiden saatavilla. Toisaalta defibrillaattorin pitäisi sijaita paikassa, jossa se on helppo havaita ja jossa defibrillaattori, paristot ja elektrodityynyt ovat suojattuna sääolosuhteilta.

Pohditaanko taloyhtiössänne tai yrityksessänne, mihin defibrillaattori pitäisi sijoittaa? Pohtikaa seuraavia:

  • Missä suurin osa ihmisistä on?
  • Mihin paikkaan kaikilla ihmisillä on pääsy?
  • Missä defibrillaattori on parhaiten näkyvillä?

Kysymysten vastaukset ohjaavat oikean sijoituspaikan löytämiseen. Lisätietoja defibrillaattorin sijoittamisesta löytyy oppaastamme.

Yritysten kohdalla paras sijoituspaikka on yleensä sisääntuloaula tai kadunpuolinen julkisivu. Näihin paikkoihin on pääsy kaikilla ja ne ovat myös paikkoja, joiden ohi monet kulkevat päivittäin. Taloyhtiöiden kohdalla tavallinen sijoituspaikka on piha tai kadun puolella oleva julkisivu. Pihan puolella sijaitsevaan defibrillaattoriin on pääsy vain asukkailla. Kadun puolella olevaa defibrillaattoria voivat käyttää myös muiden taloyhtiöiden asukkaat ja muut mahdolliset elvyttäjät.

Defibrillaattorikaapin sijainti on tärkeä
Asiakkaamme kertovat
Asiakaspalvelu
Soita 020 734 4350

Tarjoamme neuvontaa ja apua

Kirjoita meille

Kirjoita meille

Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian

Kysymyksiä ja vastauksia defibrillaattorikaapeista

Löydä vastaukset yleisimpiin defibrillaattorikaappeja koskeviin kysymyksiin.

1. Voiko defibrillaattorikaapin sijoittaa minne tahansa?
Ulkona
Ulkona defibrillaattorikaapin sijoittaminen riippuu sähkönsaannista. Jos sähköä on saatavilla, kaapin voi periaatteessa sijoittaa minne vain.

Kannattaa ottaa huomioon, että kaapin laatu vaikuttaa myös siihen, minne sen voi sijoittaa. Jos kaappi ei ole kovin laadukas, suosittelemme, että se sijoitetaan pohjoisseinälle katoksen alle, jotta se on suojassa sääolosuhteilta.

Sisällä
Sisäkäyttöön tarkoitettu defibrillaattorikaappi on sijoitettava paikkaan, jossa siitä on eniten hyötyä ja josta se on helpoiten saatavilla – ja jossa se huomataan päivittäisessä elämässä.

2. Miksi toiset kaapit ovat kalliimpia?

Kaapin hinta riippuu sen toiminnoista ja laadusta.

Laadukkaampi kaappi takaa, että defibrillaattori säilytetään optimaalisissa olosuhteissa säästä riippumatta. Se voi olla siksi hieman kalliimpi, mutta myös parempi investointi pitkällä tähtäimellä kuin kaappi, joka ei tarjoa vastaavia toimintoja tai laatua.

3. Voiko kaappi soittaa hätänumeroon?
Hätätilanteessa ensiavun antajien pitää aina soittaa hätänumeroon 112. Kaappi ei voi tehdä sitä puolestasi.
4. Ilmoittaako kaappi, jos defibrillaattori ei toimi?
Se riippuu valitsemastasi kaapista. Tietyissä merkeissä on sisäänrakennettu järjestelmä, joka ilmoittaa visuaalisesti sekä äänimerkillä, jos defibrillaattorissa ilmenee virhe, tai jos defibrillaattori on poistettu kaapista.
5. Pitääkö defibrillaattorikaappi kytkeä sähköverkkoon ja osaanko minä tehdä sen?
Ulkona
Defibrillaattorin ulkokaappi suojaa defibrillaattoria kosteudelta, pakkaselta ja tuulelta. Kaappi tarvitsee siis sähköä lämpötilan ylläpitämiseen.

Suosittelemme, että defibrillaattorikaapin asentaa laillistettu sähköasentaja.

Sisällä
Sisäkäyttöön tarkoitetut kaapit ovat yleensä paristokäyttöisiä, ja ne voi asentaa itse.

6. Voiko oma sähköasentajamme asentaa defibrillaattorikaapin?
Ulkona
Kuka tahansa laillistettu sähköasentaja voi asentaa ulkokaapin.

Sisällä
Sisäkäyttöön tarkoitetut kaapit ovat pääsääntöisesti paristokäyttöisiä. Siksi kaapin voi asentajan ei tarvitse olla laillistettu sähköasentaja.

7. Pitääkö defibrillaattorin ulkosäilytyskaappi defibrillaattorin lämpimänä talvella?
Ulkosäilytyskaappi pitää huolta siitä, että defibrillaattori on talvisinkin huoneenlämpöisessä ympäristössä ja suojassa pakkaselta ja kosteudelta.

Eräät defibrillaattorikaapit suojaavat myös kuumilta lämpötiloilta kesäisin. Yksittäisissä kaapeissa on erilaisia toimintoja.

8. Miksi kaappi hälyttää, kun se avataan?
Kaapista kuuluu hälytysääni, joka kiinnittää ympärillä olevien huomion ja ilmaisee, että defibrillaattori on käytössä sydämenpysähdyksen saaneen ihmisen auttamiseksi.
9. Pystyykö kaappi lataamaan defibrillaattoria?
Ei. Defibrillaattorit ovat paristokäyttöisiä, eikä niitä siksi ladata kaapissa.

On tärkeää tarkistaa defibrillaattorin tila säännöllisesti tai tee sille huoltosopimus.

10. Milloin on välttämätöntä hankkia ulkokaappi?
Jos defibrillaattoria säilytetään ulkona, se pitää suojata defibrillaattorikaapilla, joka suojaa sitä sääolosuhteilta.
11. Mitä vuosittaisia toimenpiteitä ulkokaappi tarvitsee?
Se riippuu siitä, minkä defibrillaattorikaapin valitset. Joissain kaapeissa on käytetty energiansäästöteknologiaa, jonka ansiosta vuosikustannukset pysyvät alhaisina.

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.