Etäohjauksella aktivoitava defibrillaattorikaappi

Etäohjauksella aktivoitavan defibrillaattorikaapin hälytysäänen ja vilkkuvalon avulla kolmen tamperelaistorin defibrillaattorit löytyvät nyt tarpeen tullen helpommin kaupunkimaisemasta. Sydänturva toimitti sekä laitteet että kaapit Tampereelle.

Alkuperäinen tiedote on julkaistu 23.3.2023 Instan verkkosivulla 

“Insta toi Ensihoidon käyttöön kaupunkilaisten turvallisuutta lisäävän toiminnallisuuden tiettävästi ensimmäisenä Suomessa. Etäohjauksella aktivoitavan defibrillaattorikaapin hälytysäänen ja vilkkuvalon avulla kolmen tamperelaistorin sydäniskurit löytyvät nyt tarpeen tullen helpommin kaupunkimaisemasta. Toiminnallisuus toteutettiin hyvässä yhteistyössä defibrillaattorikaappien toimittaja Sydänturvan ja Pirkanmaan hyvinvointialueen Ensihoitopalveluiden kanssa.

Instan tilannekuvajärjestelmä Insta Blue Aware mahdollistaa tietolähteiden yhdistämisen siten, että eri viranomaisille ja toimijoille muodostuu yhteinen tilannekuva. Järjestelmästä käsin voidaan etäohjata erilaisia laitteita, ja tässä tapauksessa etäohjausta sovellettiin sydäniskurikaappien ohjaamiseen. Toimintoja voidaan suorittaa Insta Blue Aware -järjestelmästä karttapohjalta nappulan painalluksella, ja etätoimintalaitteiden lisääminen järjestelmään on vaivatonta ja turvallista.

Tampereen Laukontorilla, Keskustorilla ja Tammelantorilla sijaitsevat laitteet on tarkoitettu kansalaisten käyttöön elvytystilanteissa. Kaikki kolme toimivat samalla tavalla. Hälytyksen tullessa Ensihoidon kenttäjohtajat voivat asettaa defibrillaattorikaapin hälytystilaan, jolloin sydäniskuri löytyy nopeammin ja varmemmin, ja apu voidaan saada perille oikea-aikaisesti.

– Ideani tähän toiminnallisuuteen lähti ajatuksesta parantaa entisestään kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien ihmisten turvallisuutta. Näen, että kenttäjohtajan työtä on mahdollista tehostaa älykkäillä ratkaisuilla, jotka yhteistyössä eri toimijoiden kanssa suunnitellaan suoraan aitoon tarpeeseen, kertoo Ensihoidon kenttäjohtaja Teemu Knuutila Pirkanmaan hyvinvointialueen Ensihoitopalveluiden johto- ja tilannekeskuksesta.

– Sydäniskurien sijoittaminen ulos kaikkien saataville ympärivuorokautisesti on iso sydänturvallisuuden kehityskohde Suomessa. Yhteistyö tilannekuvajärjestelmään lisättyyn toiminnallisuuteen liittyen oli luonnollinen jatke Tampereella aloitettuun yhteistyöhön. Toivomme toiminnallisuuden toimivan hyvänä esimerkkinä siitä, miten teknologialla voidaan lisätä turvallisuutta, sanoo Teemu Piispanen Sydänturvalta.

– Insta Blue Aware -järjestelmämme tuotiin laajasti käytettäväksi juuri päättyneessä kolmivuotisessa SURE (Smart Urban Security and Event Resilience) -hankkeessa. SURE-hankkeen tavoitteena oli parantaa kaupunki- ja tapahtumaturvallisuutta kehittämällä älykkään turvallisuuden ratkaisuja. On ilo todeta, että hankkeessa syntynyt yhteistyö poikii jatkoa uusissa muodoissa, toteaa Senior Business Development Manager Sari Mäenpää Instalta.”

 

Defibrillaattorit ja kaapit ulkosäilytykseen

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.