Luontohotelli Haltia Lake Lodge sijoitti defibrillaattorin ulos

Nuuksion kansallispuistossa sijaitseva elämysmajoittaja tarjoaa edellytykset nopeaan elvytykseen sydänpysähdyksen sattuessa.

”Muinaissuomalaisessa mytologiassa maan haltia – eli luonto – on elämän suojelushaltija” – on Nuuksion upean metsän keskellä majoitusta, kokoustiloja ja luontoelämyksiä tarjoava Haltia Lake Lodge kirjoittanut verkkosivuillaan. Vastuullinen majoittaja haluaa tarjota paitsi elämyksiä ja rauhaa upeissa luonnonmaisemissa, myös turvata vierailijoidensa ja lähiympäristössä liikkuvien ihmisten elämän sen pahimman sattuessa – toimien luonnon tukena elämän suojelussa.”

Sydänpysähdys ei katso aikaa eikä paikkaa, ja elvytyksen onnistumisen ratkaisee ennen kaikkea aika, joka kuluu sydänpysähdyksestä elvytyksen aloittamiseen. Sydänpysähdyksen ensiaputoimenpide on painelu-puhalluselvytyksen lisäksi nopea defibrillaatio. Defibrillaatio poistaa sydämen lihasvärinän ja antaa paremmat mahdollisuudet selviytymiselle. Kun painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio käynnistetään 3-5 minuutin kuluttua sydänpysähdyksestä, kolminkertaistaa se selviytymisen mahdollisuuden.

Haltia Lake Lodge - defibrillaattori

 

Kestävää matkailua tarjoavan ja hiilineutraaliutta vuoteen 2025 mennessä tavoittelevan Haltia Lake Lodgen toimitusjohtaja Teemu Tuomarla painottaa, että pienillä valinnoilla on suuri merkitys, kun katsotaan kokonaisuutta. Haltia Lake Lodge sijoitti defibrillaattorin ulos majoituskeskuksen tuntumaan, jolloin defibrillaattori on kenen tahansa ulkona liikkujan saatavilla ympäri vuorokauden.

”Loppu viimein kaikessa on kyse luonnon ja ihmisten hyvinvoinnista. Haluamme ehdottomasti tarjota edellytykset myös sydänpysähdyksestä selviämiseen kaikille alueella liikkuville. Suuressa kuvassa kyse on kuitenkin hyvin pienestä investoinnista, jos yksikin ihmishenki saadaan pelastettua nopean elvytyksen ansiosta.” Teemu Tuomarla, toimitusjohtaja, Haltia Lake Lodge

Sydänturvan Maria Lindholmin mukaan defibrillaattori on mahdollista sijoittaa ulos kestävän defibrillaattori kaapin ansiosta. Kaappi on varustettu lämmitys – ja jäähdytys ominaisuudella ja se pitää defibrillaattorin käyttökunnossa niin talven pakkasilla kuin kesän helteilläkin. Kun laite löytyy ulkoa, on mahdollisimman monella mahdollisuus käyttää sydäniskuria ensiapuun, Lindholm muistuttaa. Haltia Lake Lodgessa defibrillaattori on sijoitettu näkyvälle paikalle Nuuksion luontopolkujen välittömään läheisyyteen, ja sen löytymistä helpottavat sydäniskurista ilmoittavat opastekyltit.

Haltia Lake Lodgen ZOLL AED 3 -defibrillaattoria on helppo käyttää, sillä se opastaa käyttäjäänsä koko elvytyksen ajan. Lindholmin mukaan kaikki Sydänturvan defibrillaattorit ovat helppokäyttöisiä ja ammattilaistenkin käytössä olevia markkinoiden toimintavarmimpia laitteita.

Nuuksio on suosittu luontokohde, jossa liikkuvat lähes kaikenlaiset ihmiset pariskunnista aktiiviliikkujiin ja lapsiperheisiin. Koska sydänpysähdys ei katso ikää eikä matkaseuraa, ovat defibrillaattorimme suunniteltu siten, että kuka tahansa oppii sen käytön nopeasti, sanoo Lindholm.

Haltia Lake Lodge järjestää myös defibrillaattorin käyttökoulutuksia osana tapahtumapalvelua. Käyttökoulutus on hyvä yleishyödyllinen lisä esimerkiksi yritysten kokouksiin ja tilaisuuksiin.

Haltia Lake Lodge

Verkkokaupan tuotteet ulkosäilytykseen

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme sähköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.