Näin parannat taloyhtiösi turvallisuutta sydäniskurilla

Sydäniskuri taloyhtiöön

Taloyhtiön turvallisuus

Suomen laki määrittelee, että jokaisessa yli kolmen asunnon taloyhtiössä tulisi olla pelastussuunnitelma tehtynä ja ajan tasalle päivitettynä. Pelastussuunnitelman tekemisestä vastaa taloyhtiön hallitus, useimmiten yhdessä isännöitsijän kanssa.

Taloyhtiön turvallisuus on kuitenkin laajempi kokonaisuus kuin pelkkä lain vaatimuksen täyttämä pelastussuunnitelma. Tämän päivän taloyhtiöt ovat valmistautuneet turvallisuuden parantamiseen laajasti ja usein tähän valmistautumiseen kuuluu osana asianmukainen sydäniskuri.

Onko kotona turvallista?

Kun tarkastellaan kotona olemisen turvallisuutta, niin lähtökohtaisesti kotia voidaan pitää yhtenä vaarallisimmista paikoista! Tutkimusten mukaan noin 80% sydänpysähdyksistä tapahtuu sairaalan ulkopuolella. Suurin osa sairaalan ulkopuolella tapahtuvista sydänpysähdyksistä tapahtuu vastaavasti kotona, arvioiden mukaan jopa seitsemän elvytystä kymmenestä. Käytännössä luvut tarkoittavat, että Suomessa joka vuosi noin 1 500-2 000 elvytystä tapahtuu aivan tavallisissa kotioloissa.

Sydäniskuri osaksi taloyhtiön pelastussuunnitelmaa

Pelastussuunnitelman yhtenä tarkoituksena on saada asukkaat havainnoimaan ympäristön vaaratekijät ja auttaa ehkäisemään vaaratilanteita ja vahinkoja. Yhteistyö taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden välillä on tärkeää ja viesti sydäniskurin tarpeellisuudesta lähteekin usein asukkailta hallituksen suuntaan. Valveutuneet taloyhtiöt nostavatkin sydäniskurin osaksi kokonaisvaltaista turvallisuus- ja pelastussuunnitelmaa ja tietoisuus sydäniskurin saavutettavuudesta lisääntyy.

 

Sydäniskurin hankinta taloyhtiölle

Sydäniskurin hankinta taloyhtiöille on useimmiten lähinnä valintakysymys. Taloyhtiöt hankkivat usein defibrillaattorin eli sydäniskurin kuukausittaisella vuokraleasingilla. Tällöin kuukausittainen rahoitettava osuus jää yksittäistä asuntoa kohden varsin maltilliseksi. Taloyhtiö voi saada sydänturvaa parantavan sydäniskurin hankittua jopa alle yhdellä eurolla asuntoa kohden kuukaudessa. Tutustu täältä sydäniskurin vuokraleasingiin.

 

80% sydänpysähdyksistä tapahtuu sairaalan ulkopuolella

 

Lue lisää taloyhtiöiden turvallisuudesta

Löydät sivuiltamme lisätietoa taloyhtiöiden sydänturvasta ja mahdollisuudesta parantaa meidän kaikkien turvallisuutta rakkaimmassa paikassamme, kotona. Olemme myös julkaissut selkeän esitteen, jolla voit viestiä sydäniskurin tarpeellisuudesta oman taloyhtiön hallituksen suuntaan. Löydät esitteen taloyhtiöiden sydänturvasta tämän linkin kautta.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Tutustu verkkokauppaan

Inspiroidu uutiskirjeestämme! 

Lähetämme säköpostiisi päivityksiä uutuuksista, tarjouksista ja kampanjoista.

Rekisteröitymällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.
Voit milloin vain peruuttaa uutiskirjeen tilauksen.